Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

ΝΑ ΦΑΝΕΙΣ

Σούρουπο Ιουλίου, η ζέστη άρχισε να υποχωρεί, το φως κάνει πέρα για να ρθει άλλη μια νύχτα. Μια συνηθισμένη μέρα σαν όλες τις άλλες που πέρασαν, σαν όλες τις άλλες συνηθισμένες ημέρες που θα ρθουν.

Σε περίμενα να φανείς από στιγμή σε στιγμή...Εκεί που καθόμασταν όλοι και μιλούσαμε, τα λέγαμε, λίγο μαζεμένοι βέβαια, μουδιασμένοι θα έλεγα καλύτερα. Όλα φυσιολογικά, όλα τα ίδια, όλοι εδώ. Στις πράξεις και στα λόγια μας ήταν λες και δεν συμβαίνει τίποτα, στις σκέψεις μας όμως τριγυρνούσες εσύ.

Μια παύση, πίεση σε κάποιο πλήκτρο του μυαλού...και τότε η πλάνη. Παιχνίδια του μυαλού, όπως μόνο αυτό ξέρει να κατασκευάζει πολύ καλά. Λεπτές και αόρατες γραμμές μπλέκονται σε όσα υπάρχουν ήδη και μπερδεύουν.

Δεν έγινε τίποτα και ποτέ, όλα είναι όπως πριν και σε λίγο θα φανείς. Από ώρα σε ώρα θα είσαι εδώ. Σε λίγο, θα ρθεις από το στενό στο πλάι που κοιτάζω κάθε τρεις και λίγο να δω αν έφτασες, θα πάρεις το σπλάχνο σου στα χέρια σου, θα γελάς, θα μας πεις για τη μέρα σου, θα μιλήσουμε για ποδόσφαιρο, για τον καιρό, για τις διακοπές, θα μας πεις χίλια δυο και τόσα άλλα. Κι εκεί που θα μιλάμε θα μας πεις και για εκείνη την άτυχη στιγμή και τότε θα παγώσουμε εμείς, ο χρόνος, τα λεπτά...Θα παγώσουν όλα ακριβώς μια στιγμούλα πριν, δεν θα έγινε ποτέ τίποτα, απλά θα έχεις φύγει. Δεν θα πονάς, ούτε και εμείς.
Βράδιασε και ακόμη να φανείς...τίποτα τυχαίο τελικά. Παρόλα αυτά ήσουν εδώ, είσαι εδώ, το ένιωσα και σε μια μικρή πλάνη του μυαλού σε είδα.

6 σχόλια:

lena_zip είπε...

Πήγες κι εσύ στην κόλαση με μαγιό.
Δε θα οσυ πω κουράγιο. Την άκουσα τόσες πολλές φορές τη λέξη που μου φαίνεται ανούσια.
Βαθιές αναπνοές να παίρνεις.

Raindrops είπε...

tnx lenaki,
as dokimasoume k afto,
vathies anapnoes..
x x

Neerie είπε...

πόσες φορές επήα πίσω σε μια στιγμή...
τζι έφερα μιαν παλιά στιγμή στο παρόν...

εν δικές μας οι στιγμές τζι οι αναμνήσεις
να ήταν εδώ, να ήταν όλα όπως παλιά...

τζαι μετά νιώθεις ότι εν πράγματι εδώ, κοντά σου

φιλιά dear...

Raindrops είπε...

Einai edw Neerie mou..
filia!

lena_zip είπε...

Εύχομαι να είσαι καλά.
Ένα χαμόγελο ήρθα να αφήσω.

Raindrops είπε...

pou mou efere opws sou xw pei polli xara..
tipota pio alithino apo ena xamogelo
:)